Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks korraldas 24. novembril 2015 Toompea lossi ees ja Vabaduse platsil sümboolse meeleavalduse, et saata võimu juures olevatele inimestele jõuline sõnum perekonna tähenduse kohta.

Meeleavalduse videokokkuvõttes on toodud selgelt välja sõnumid, mida ettevõtmise kaudu esile tõsteti. “Kui poliitikute silmad jäävad kõige elementaarsema tõe suhtes pimedaks, siis teeme selle neile suurelt nähtavaks,” öeldakse video alguses.

SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaiu sõnul oleme oma kultuurilises allakäigus jõudnud olukorda, kus kõigi vastutustundlike inimeste esmaseks kohustuseks on tuua julgelt ja kindlalt esile kõige elementaarsemad tõed ja kaitsta inimloomusest lähtuvaid loomuseaduslikke aluspõhimõtteid, mis on jäänud revolutsiooniliste rünnakute alla.

“Iseenesest on see väga tõsine märk, et oleme sunnitud seisma niisuguste põhimõtete kaitsel, mida iga terve mõistusega inimene peab elementaarseks, just nagu on seda teinud kõik suured tsivilisatsioonid,” selgitas Vooglaid.

“Seepärast peame väsimatult ja vankumatult rõhutama, et perekond on inimloomusel rajanev ühendus, mille keskmes on mehe ja naise vaheline suhe, ning et igal lapsel on loomulik õigus emale ja isale, mida kellelgi ei ole voli neilt ära võtta,” ütles SAPTK juhatuse esimees ja avaldas lootust, et meeleavalduse kaudu said need sõnumid ka poliitilise eliidi jaoks hästi nähtavaks tehtud.

Meeleavalduse korraldajate sõnum riigivõimu juures olevatele inimestele on lihtne: perekond on reaalselt rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alus, nagu põhiseadus ütleb – kes iganes seda tõde ei austa või tegutseb sellele vastu, see halvab meie rahva, kultuuri ja riigi elujõudu, mis on eriti kahetsusväärne teadmises, et ilmselt kõige suuremaks meie rahva ees seisvaks probleemiks on ränk rahvastikukriis.

Kokkuvõte on kättesaadav ka vene keelesinglise keelesprantsuse keelesitaalia keeleshispaania keelesportugali keelessaksa keelespoola keelessoome keeles ja rootsi keeles.